Huisartspraktijk Elting-Wartan

Vissersdijk 19 9671EG Winschoten

Huisartspraktijk Elting-Wartan

Vissersdijk 19 9671EG Winschoten

 

Wij nemen in verband met het Coronavirus verschillende maatregelen in de praktijk om continuïteit van zorg te waarborgen en verdere besmetting te voorkomen. 

Dit is in overeenstemming met het beleid van de regering. Heeft u gezondheidsklachten? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk. We proberen zoveel mogelijk telefonisch uw vraag te beantwoorden. Alleen in noodzakelijke situaties vindt een visite of een bezoek aan de praktijk plaats.

Afspraak op onze praktijk? Bekijk onze maatregelen

 sommige gevallen kunnen we u het best helpen door een afspraak op de praktijk in te plannen. Wij hebben diverse maatregelen ondernomen om op onze praktijk 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren:

We hebben een speciaal spreekuur voor mogelijk Corona-gerelateerde klachten. Hierdoor komt u niet in aanraking met Corona verdachte patiënten.

Wij schudden geen handen.

Onze huisartsenpraktijk wordt vaker schoongemaakt.

Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Dit geldt uiteraard niet voor kinderen of personen die begeleiding nodig hebben. Kom naar de praktijk op de tijd van de afspraak, niet eerder. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel personen tegelijk in de wachtkamer zitten.

In de wachtkamer staan minder stoelen, ook staan deze stoelen 1,5 meter uit elkaar.

 

De stijgende trend zet door

 

De stijgende trend in het aantal besmettingen zet door. Landelijk gezien is nu van elke 170 personen er één besmet en dat getal groeit. Groot verschil met het afgelopen voorjaar is dat nu ook in de provincie Groningen het aantal positief geteste mensen toeneemt. Daarmee lopen we ook een hoger risico. Daarnaast breekt nu het ‘snottebellenseizoen’ aan. De richtlijn ‘wie hoest of snottert, werkt thuis’ zorgde al voor dreigende bezettingsproblemen en nu ook corona meer aanwezig is, dreigt het risico van uitval van zorgpersoneel.

 

De trends zijn te volgen op de websites van RIVM en GGD:

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/veiligheidsregio/VR01/positief-geteste-mensen

https://ggd.groningen.nl/gezondheid/update-verspreiding-coronavirus-in-groningen